Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

:: Archive for Ocak, 2011

 

Ocak 30th, 2011 | in Pazar Yazıları, Toplum, Yaşam | 3 tane yorum

Susmalarımla Haykırıyorum Sana Farkında mısın?

Sana haykırıyorum susmalarımla, farkında mısın?

Ahir ömrümün yaprak döküntüleri üzerinde gezinirken, akıl -kalp arası med-cezirlerindeyim.

Asırlarca Aborijinlerin yaptığı gibi, her anlamsız fırtınaların arifesinde suskunluklar yazmaktayım.

Her susmalarımın parantez araları yeni ansiklopediler doğurmakta.

Susarım âvaz âvaz haykırışlarımla, aynılaştıkça aynılaşan, TOPLUM u susarım,

SEN i susarım…

Daha ötesi var bilir misin? Ben var yaaa, BEN i susarım farkında mısın bilmem amma,

Devamını Okuyun

Etiketler:

Omurgasız Tepki: Hee De Geç!

Omurgasızlara başta ben olmak üzere çoğumuz kızar, hatta ifrit olur. Onların genişlikleri, vurdumduymazlıkları, kişiliksizlikleri, tepkisizlikleri karşısında çoğu zaman kahroluruz. Ama toplum denilen örgütlü örgütsüz insan yığınının yıllar boyu varlığını sürdürebilmesi için omurgasız tipler kaçınılmazdır. Hatta toplumda omurgasız tipler birer çimento görevini üstlenirler. Demek ki neymiş, baştan bunca eleştirdiğimiz bu emsalsiz yaratıklar toplumların sulh ve sukunu, yönetimlerin bekası için vazgeçilmez bir faktörlermiş. Yani bunlar toplumun çimentolarıymış.

Omurgasızlar Uzun Yaşarlar!

Toplumun omurgasız tipleri kestaneyi çizdirmezler, uzun yaşarlar. Onlar için risk en büyük sorundur. Ve bu sorundan ustalıkla her zaman ve her yerde uzak durmayı başarırlar. Bir risk varsa eğer, omurgasız tipler,  riske karşı bile geçimli Devamını Okuyun

Etiketler: , , , ,

 
 

Asosyal Kişilerin Sigortası Atarsa

Asosyal Kişilerin Sigortası Atarsa, Kaçak Akım Rolesi Kullansınlar!

Ya Onların da Sigortası Atarsa?

Asosyal kişilerin sigortası zaten atıktır. Kaçak akım rolesine ne gerek var diyebilirsiniz hemen. Ama işte maalesef elektrik tesisatı düz mantıkla çalışsa da insan psikolojisinde düz mantık çalışmamaktadır.

Nice psikonevrotik veya psikosomatik vakalarda bu kişilerin önce kendilerine sonra topluma kazandırılmasında ara çözümlemeler çoğu zaman en ideal sonucu vermiştir.

Psikosomatik Kişilerin (A-Sosyallerin) Sigortası:

Genelde toplum, a-sosyal kişilere karşı sigortayı dayatmaktadır. Patlama anında mekanizmanın devre dışı kalması Devamını Okuyun

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , ,

Ocak 12th, 2011 | in Hukuk, Siyaset/Politika | Yorum Yapin

İstinaf Mahkemelerinin Kurulması Hızlandırılmalıdır!

Osmanlı’nın son zamanlarından başlamak üzere (1864) Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren istinaf mahkemelerinin kurulması ve kanun tasarıları hep olagelen bir durumdur.

1932 yılında İstinaf Mahkemelerinin tekrar kurulması yönünde geniş bir tasarı hazırlandı. Bu tasarıyı sırayla 1952, 1975, 1977, 1993 ve 2002 tasarıları izledi.

2004 yılında Türk Hukuk Sistemi açısından çok hayırlı bir adım atılarak İstinaf Mahkemeleri resmen de olsa kurulmuştur. 5235 sayılı 26.9.2004 tarihli bu yasanın adı, “Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun” idi. Kanunun 2004 yılında meclisten geçse de, yürürlüğe girme tarihi olarak 1 Nisan 2005 tarihi verilmişti. Devamını Okuyun

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ocak 11th, 2011 | in Medya & İletişim | 2 tane yorum

Bilgi Ağı'nda Yeni Yönetim, Yeni Dönem

Sevgili Bilgiağı okurlarımız ve yazarlarımız!

Bilgiağı / Yazarportal  her geçen gün genişleyen yazar kadrosuyla sizlere hizmet vermeye devam etmektedir.

Bildiğiniz gibi, gazetemiz kuruluşundan bu yana resmen üç buçuk yılı, fiilen kuruluşundan bu yana ikibuçuk yılı geride bırakmıştır. Bu zaman içinde her geçen gün yenilik gelişme ve değişme sürecine girmiştir.

2011 yılında bu gelişme ve değişme sürecine paralel olarak yönetim kadrosunu da geliştirmekte ve zenginleştirmektedir. Bu vesile ile, yayın editörü, editör ve yardımcı editörlük statüleri getirilmiştir.

2011 Yılı Çalışma Programımız

1. Bu yıl yapılacak olan Milletvekili Genel seçimlerini beklemeksizin 2012 Anayasası için taslak anayasa metnimizi, Devamını Okuyun

Etiketler: , , , , , ,

Ocak 9th, 2011 | in Pazar Yazıları, Toplum, Yaşam | 7 tane yorum
  

Üç Nokta Tek Noktayı Siler!

Üç Nokta Tek Noktayı Siler! Pekiii, Üç Noktayı Ne Siler?

İmla kurallarından noktayı ve üç noktayı yazacak değilim elbet.

Yıllarca Türkçe derslerinden “gına” gelmiştir nasılsa herkese… Hoş gına da gelse hala kimse doğru kullan(a)maz ya! O ad ayrı mesele.

Noktanın cesur, erkeksi ama yalancı, virgülün çekingen, kadısı ama akıllı olduğunu söylememe gerek var mı bilmem. Ama noktayla virgülün baş başa verip noktalı virgül suretinde arzı endam etmeleri başlı başına bir “arada kalma”dır.

Geçenlerde sosyal paylaşım sitelerinin birinde bir soru attım zihinlere.

“Güvenmemek mi zaaf, güvenmek mi yoksa arada kalmak mı?” diye. Devamını Okuyun

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , ,