Bu eğitimdeki Dersler aşağıdaki gib olmalı; (A Listesi)
a) Beka (Hayatta Kalma) Tedbirleri,
b) Temel İlk yardım ve can kurtarma
c) Afetlere Karşı Koruma,
d) Tüketici Bilinci,
e) Ev Ekonomisi
f) Kentlilik ve Hemşehrilik Bilinci
- Hiç kimse benim yaşadığım kentte, eğitimsiz ve niteliksiz sorumsuz davranışlarıyla sorumsuzca kullanılan bir motorlu taşıt ile uğrayabileceğim trafik kazası, liyakatsiz müteahhit tarafından yapılmış ve denetimsiz bir bina, liyakatsiz bir ameliyat, düğünde bir maganda tarafından atılan kör kurşun vb. ler ile, benim ölümüme sebep olamaz.
- Çocuğuna yeterince eğitim ve İNSANLIK görevini aktaramayan ana babanın ürünü bir insan benim HAYATIMın devamlılığı ve güvenliği açısından MUTLAK bir tehdittir.
Bu ve bunun gibi sebeplerle niteliksiz ve sorumsuz “kalabalık”tan ibaret olan bir birey nitelikli ve yurttaşlık hak yetki ve sınırları içinde varlığını sürdürmeyen, devlete karşı kayıtsız hukukun üstünlüğüne inanmayan bireylerin / yurttaşların geleceğinin belirleneceği seçimlerde eşit oya sahip olması hakkaniyete uygun düşmemektedir. Bu bağlamda, aşağıda maddeler halinde sıralamış olduğum yurttaşların, en fazla iki oya sahip olacağı şekilde ve bu özelliklerinden aldığı puanların E DEVLET sistemine yansıtılacağı şekliyle oyunun ağırlıklandırılması gereklidir.
Oy Ağırlıklandırma Faktörleri: (B Listesi)
- Eğitim düzeyi katsayısı
- Sabıkasızlık katsayısı
- Vergi Yükü katsayısı
- Topluma ve insanlığa hizmet katsayısı (Toplumsal projelerde görev alma sivil toplum kuruluşlarına katılım katsayısı)
- Devlet alt sistemleriyle akreditasyon katsayısı (Devlete ait e-devlet sistemlerini kullanım düzeyi veya akreditasyon düzeyi
- vb.
En fazla 10 katsayı faktörü. Bu faktörlerin her biri 0.1 etkiye sahip yurttaşın, 1 oyundan sonraki diğer bir oyunu ağırlıklandırmalıdır. Yurttaşların eşit oya sahip olması bu günkü şartlar altında büyük bir haksızlıktır. Bu Teorimiz ile, bu kişilerin hiç oy hakkı olmasından değil, B Listesinde yer alan ağırlıklandırma faktörlerine sahip kişilerin oylarının 1’den az, 2’den fazla olmamasına dayanmaktadır. Ancak listede özellikleri belirtilen kişilerin bu özelliklerden aldığı puanlar veya katsayılarla belirlenecek ikinci oy hakkı MUTLAK SURETTE GEREKLİLİKTİR, ZORUNLULUKTUR. B listesindeki katsayılar, en az 5, en fazla 10 katsayı esasına göre yürütülmelidir. Katsayı faktörlerinin 5 ten aşağı belirlenmesi, OLİGARŞİK yönetime, 10 dan fazla belirlenmesi durumunda da sürdürülebilirlik açısından zorluklar doğurabilir. Burada 10 katsayı optimum düzey olarak düşünülmektedir. Optimum değerimiz, çalışmamızın makale ve kitaba dönüşmesi durumunda deneylerle ortaya konulacaktır.
Kamuoyuna sunmuş olduğumuz bu ağırlıklandırılmış Bireysel Oylama Sisteminin (ABOS) sadece merkezi ve yerel seçimlerde değil, DERBİS sistemi ile tüm sivil toplum kuruluşlarına, tercih edilirse, şirket yönetimlerine, birkaç uyarlamalarla teşmil edelebilecektir.