Resim: Ertelenen İstanbul Seçiminin Merkezi ve Yerel Öncü ve Artçı Etkileri
Kürt, Türk, Pontuslu, Alevi, Zaza… Ötekileştiren, ötekileştirilir!…
Ötekileştirenlere inat, gecenin onikisinde bile yüzbinler hatta milyonlar sloganlarda birleşebiliyor.
Bu sözde değil özde Türkiye İttifakıdır, bu, DEMOKRASİ ittifakıdır. Bu asla bir araya gelmez denilen tarafların yönetişim uzlaşmasıdır. İsteyine oluyor. Ve oldu.
Egemen medyaya rağmen, başkanlık rejiminin otorite temerküzüne rağmen… Dejavu yaşar gibiydi İstanbul. Tıpkı, 27 Mart 1994 teki gibi.
Öyle veya böyle, TÜRKİYE’NİN BİR ÖZETİ DURUMUNDA OLAN milyonlarca İstanbullu, TEK ADAM YÖNETİMİNE, ARABESK BAŞKANLIK SİSTEMİNE, Merkezi yönetime, kibire, liyakatsizliğe kırmızı kart göstermiştir.
Oysa ki bizim de aylarca yazıp çizdiğimiz gibi, seçimler Devamını Okuyun
Etiketler: 23 haziran seçimi, ak parti, akp, CHP, İstanbul seçimi, politika, Siyaset, yenilenen seçimler, yerel politika, yerel seçim, Yerel Siyaset
Hakan ŞÜKÜR AK Parti’den İstifa Etti! Bu haber sinir uçlarını nasıl etkileyecek? Bardağı taşıran kaçıncı damla?
Cemaat – Parti çatışmasında sosyal medyada duvar yazılarım ve twitlerimde ara ara dokundurduğum AT İZİ, İT İZİ, HANGİSİ HAK İZİ cümlelerimle canlanan serzeniş aslında son derece girift bir uyutma oyununun arasındaki gece yarısı uyanmasıidi. Gece yarısı uykusundan uyanılacak, bir bardak su içildikten sonra tekrar yön değiştirerek uyumaya devam edilecekti.
Bu gün itibarıyla yaşanılan durum, gelinen nokta, ikili bir strateji oyununda birinin ipinin çekilip birinin tercih edilmesiydi.
Bu süreçte, Amerika zoru başarıyor aslında. Zira bir partiyi bölüp yıkmak çok daha kolaydır. Bu iş, yakın geleceğe bırakılarak zor başarılmalıydı. Burada kimse anlamak istemiyor ama, asıl itabarsızlaştırılmaya çalışılan hatta ipi çekilen Devamını Okuyun
Etiketler: ak parti, Cemaat, Gülen Cemaati, parti, Siyaset, Toplum, uluslararası ilişkiler
Son Dönem Türk Siyasal Hayatındaki Muhalefet Boşluğu ve Dördüncü Eğilim Tanımındaki Değişim
Yakın dönem Türk siyasal hayatında Türk halkının siyasal eğilim ve tercihleri konusunda Anavatan Partisi için çoğu zaman ideolojik bir tabana dayanmayan, dört eğilimin partisi olduğu şeklinde değerlendirmelerde bulunulurdu. Bu değerlendirmegenel anlamda yerinde bir söylemdi. ANAP'ın çaptan düşmesi, DYP ile bir araya gelmesi durumunda bile yüzde on barajını geçememesi karşısında bu değerlendirme 2004 yerel genel seçimlerine kadar anlamsızlaşmıştı. Devamını Okuyun
Etiketler: ak parti, akp, dört eğilim, dört eğilimli ak parti, Muhafazakarlık, politika, Siyaset, Toplum
Haziran 13th, 2011 | in
Siyaset/Politika,
Toplum |
1 yorum
Yakın dönem siyasal hayatımızın önemli kilometre taşlarından birisi olan 12 Haziran seçimlerini geride bıraktık. Bu seçimde bazı ilkler ve önemli hususlar yaşanmış oldu.
İlk olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir iktidar partisi üst üste iktidarda kalırken oylarını artırmayı başardı. İkinci olarak, şimdiye kadar hep Türkiye’de sol oylar yüzde otuzun altına düşmez denilirken, ilk kez, bu seçimle sol oylar yüzde otuzun altına düşmüştür.
Üçüncü olarak, bütün muhalefet partileri iktidar partisi ile mücadele etmekte bir cephe oluşturarak farklı alanlarda gizli ittifaklar yapmışlardır. Bu da çok doğal olarak muhalefet partileri aleyhine yansımıştır.
Seçim Sonucu Anayasa Gündemi:
Bu yıl yarından itibaren Anayasa tartışmaları sürecine girilmelidir. Fakat anayasa Devamını Okuyun
Etiketler: 2011 seçimleri, 2012 anayasası, ak parti, ak partinin zaferi, muhalefet, seçim sonuçları, seçim sonucu değerlendirmeleri, Siyaset, Toplum
AK Parti'nin Sarıgüldürme Stratejisi
21 Temmuz tarihinde Sarıgül ile ilgili birer gün arayla “Milleti Sargül’dürebilecek mi? başlığını taşıyan bir yazı yazmıştım. O yazıda geleceğe yönelik olarak bazı endişelerimi dile getirmiştim. Aradan onca zaman geçti. Sarıgül hareketi bu zaman dilimi içinde (malesef) iktidar ortağı veya baraj üstü çıkma şansını kaybetti. Neden mi… Nedeni o kadar çok ki. Ama en baştaki neden, tek bir kişilik partide göze görülür ikinci kişilerin olmaması, bundan daha önemlisi de, Sarıgül’ün güvenilir veya güven veren bir kişilik olmaması gerçeği, iyi bir lider olması gerçeğinin, çok çok daha üstünde olmasıdır. Devamını Okuyun
Etiketler: ak parti, demografi paradoksu, sarıgül, Siyaset, Strateji
Kürt Açılımının Tek Mağlubu: CHP
Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Kürt açılımı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Doğu ve Güneydoğu bölgeleri üzerine devletin çözüme angaje olmuş bir açılımdır. Bu açılımın altında dış güçleri aramak oldukça komiktir. Çünkü sadece Kürt açılımı değil, bütün açılımların veya kapatımların ardında her menfaat kesimi olabileceği gibi, Amerika’nın, İngilterenin, Almanya’nın Fransa’nın olması son derece doğaldır. Önemli olan, I. ve II. ırak darbesinin ardından, 30 yıllık terörün ardından kaybedilenleri ss (su ve siyon oyunu) oyununun 8. hamlesini görecek basirette konumlanmak, bu bakış açısına (vizyona) sahip eylemler üretmektir.
Zaten dış güçler Asırlardır bu topraklara göz dikmiş, ardı ardına haçlı seferleri yapmamışlar mıdır. Bunu ilköğretim tarih bilgisine sahip her akıl ve hafıza sahibi bilir. Aynı tayfa bizzat seferler yaparak emellerine ulaşmaya çalışırken, bu günse politik saltolarla bu emellerini yerine getirmek istemektedir. Devamını Okuyun
Etiketler: ak parti, CHP, doğu, dtp, etnik, kürt açılımı, MHP, Siyaset, Toplum, ülke, yönetim