Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

 

 

"Hayattaki en güzel icat 'ölüm'!"

Think different, gibi bir sloganla kendine bilişim dünyasında apayrı yer edinmiş Apple'ın yaratıcısı, Steve Jobs hayata gözlerini yumdu. Öyle ki, şirket için düşündüğü ikon bile onun sıradışılığını ortaya koymaktaydı. Bildiğiniz Macintos'un amblemi olan dişlenmiş bir elma, yani tüketilmekte olan elma. Ebediyete göçünü yazdığımız bu satırları da, O'nun Windows'a esin kaynağı olduğu bir teknoloji ileokumaktasınız.

Bu günü son gün gibi yaşama ve dünyayı çok rahatlıkla değiştirebileceğine inanma kudreti elbette her insana lutfedilmez. Bu yazıyı önce kendi hayatımdan minik bir kesit sunarak paylaşmak istiyorum.

MACİNTOS üzerine Subjektif Bir Kronoloji Yapacak Olursak;

1992 li yıllardı. Bilgisayar teknolojisi Türkiye'de kamu sektöründen, bankalardan bireysel kullanıcılara yaygınlaşalı henüz iki sene olmuştu.

Commodorlar oyun amaçlı ve çok basit işlemler yapan makineler siyah beyaz Devamını Okuyun

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,

Şubat 15th, 2011 | in Kent/Şehir, Medya & İletişim, Toplum | Yorum Yapin
 

"Kont"laşma YerELLEŞME

 

Kentleşme ve Yerelleşmeye Karşın “Kont”laşma ve YerELLEŞME!

Kentleşme ve Yerelleşme Kamu Yönetimi Ana Bilim dalı münderecatında dile getirilen en klasik/temel paradigmalardan birisidir. Bu iki kavram veyahut olgu şeklen olduğu gibi, içerik olarak ta birbirleriyle birlikte ela alınır ve bilim dışı veya ilgi daşı meraklılar bu iki kavramın birbirinin zıddı olduğunu zannederler.

Kentleşme ve Yerelleşme!

Kentleşme ve yerelleşme kavramları birbirinin zıddı olan değil tam tersine birbirini bütünleyen kavramlardır. Bu argüman bilimsel olarak zaten onyıllardır bilim çevrelerinde dile getirilmektedir. Ne var ki, şimdiye kadar dile getirilen bakış açısından biraz farklı bir bakış açısıyla hatta bu bakış açılarına göre önemli ölçüde “fay hattı” anlamına gelen eğilim hakkında görüşlerimi Devamını Okuyun

Etiketler: , , , , , , ,

 

Eee Eşittir Mee Ce Kare

İzafiyet Ama Nece İzafiyet, Zaafiyet Ama Ne Kadar Zaafiyet?

Albert Einstein’ın bilim dünyasında çağ açan ve çağ kapatan 1905 yılında yazdığı makale ile ortaya koyduğu formülasyonda  her maddi varlığın aslında enerjinin bir türevi olabileceğini dile getirmiştir. Genel anlamda bu teoriye de “izafiyet” (görecelik) teorisi denmiştir.

Atomların parçalanması sistemine dayanan (fisyon) Atom Bombasının da bulunmasına kaynaklık eden Einstein’ın teorisi, enerji ile kitle/kütle arasındaki ilişkiyi çözümlemiştir. Einstein,  bu teorisi veya denklemi, 22 Aralık 2005 te yapılan deneyler sonucu,  0,0000004 hatayla yani milyonun onda dördü kadar hatayla doğrulanmıştır.

Ben de Einstein’in bu yaklaşımını bir iki noktandan insan ve fizyonomisine uyarlamaya çalıştım. Devamını Okuyun

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , ,

Aralık 23rd, 2007 | in Bilim & Teknoloji | Yorum Yapin

Hazır kurban bayramının rehavetini üzerimizden atmadan sizleri yumuşak bir geçişle dijital dünyaya taşıyayım. Hemen düşünürsünüz, Kurbanlık koyunla, elektroniğin ne alakası var. İşte biz yazarlar, her şeyi her şeyle ilgilendirme alakalandırma konusunda üzerimize yoktur. O halde size düşen bir buçuk iki dakika içinde yazımızı sonuna kadar okumanızdır.
Mernis Kodları Nedir?
Mernis elektronik ortamda devlet otoritesi zoruyla yapılan bir fişleme operasyonudur diye genel bir tanımlama yapalım öncelikle. Bu durumdan ilk elde keyfekeder yaşayanlar ve kendilerinden bir şüphesi olanlar öncelikle rahatsız olurlar. Tuzu kuru olarak yaşayanlarsa bu gelişmeden memnun olurlar. Devamını Okuyun

Etiketler: ,

Aralık 19th, 2007 | in Bilim & Teknoloji | Yorum Yapin

KATLANILAMAYASI KATSAYI UYGULAMASI!!
Bundan önceki yazılarımızda, üniversitelerin özgürleştirici ikliminden bahsetmiştik. Bu iklimde, kampüslerin gençleri kalabalık psikolojisinden uzaklaştırıcı rolünü belirtmiş, kılık kıyafet serbestisi ve devam devamsızlık uygulamasını kendi öğrencilik hayatım üzerinden örneklendirmiştim. Devamını Okuyun

Etiketler: ,

Aralık 11th, 2007 | in Bilim & Teknoloji | Yorum Yapin

“Çocuklar, YÖK’e hayır YÖK’e hayır diyorsunuz da, pekiii, YÖK ü kaldırdık. YOK ettik. Eeeee, sonra ne olacak!. Üniversitelerin her biri kendine özgü uygulamasıyla hiçbir standardın ve düzenin olmadığı bir yüksek öğretim sistemi denizi içinde boğulmayı mı istersiniz” demişti bir zamanlar son imparator adını verdiğim ve bu isimlendirmemle ziyadesiyle mutlu olan sevgili merhum hocam Ord.Prof.Dr. Sulhi DÖNMEZER. Devamını Okuyun

Etiketler: ,