Yakın zamana kadar, trafik denetimleri, trafik polisleri aracılığıyla yapılıyor ve bu polisler 2000 li yıllara kadar sadece gözle ve en fazla radar cihazıyla hız denetimi ve alkolmetreyle alkol denetimi yapıyorlardı.
Aradan geçen zaman içinde teknolojinin de hızlı gelişmesi sonucu trafikteki denetim sistemi, trafik polisi odaklı olmaktan, teknoloji odaklı olmaya doğru gitmektedir. Denetim süreci, tek veya ikili üçlü boyuttan çoklu denetim uygulamalarına doğru gitmektedir.
Denetim Türleri:
1. Hız denetimleri
2. Trafik kuralları denetimleri (kırmızı ışık ve parklanma ihlalleri denetimi
3. Yasak madde denetimleri
4. Yük / tonaj, gabari denetimleri
5. Araç teknik denetimleri
6. Bağımlılık maddeleri denetimleri Devamını Okuyun
Etiketler: alkol denetimi, alkolmetre, elektronik denetim, gabari denetimi, hız denetimi, kırmızı ışık denetimi, park ihlali denetimi, Sağlık, sigorta denetimi, sürücü denetimi, trafik, trafik denetimi, trafik tekniği, ulaşım, uyku denetimi, uyuşturucu denetimi, yük denetimi
Ağustos 31st, 2011 | in
Anı & Günce,
Bilim & Teknoloji,
Bilinçlenme,
Çevre & Doğa,
Dünya,
Eğitim,
Kent/Şehir,
Kültür ve Sanat,
Psikoloji,
Sağlık,
Toplum,
Ulaşım & Trafik,
Yaşam |
Yorum Yapin
Bu gün bayramın ikinci günü. Bu gün olmasa bile en azından Perşembe veya Cuma günleri yollara dökülecek insanlar. Ulaşacakları yere daha erken vararak veya gecikmeksizin vardıklarında dünyaları değiştirmeyecekler ama sırf "bir an önce gideyim" düşüncesiyle belki zincirleme olarak onlarca değil binlerce insanların hayatlarını karartabilecekler.
Her yıl ülkemizde ortalama 4.500 kişi kurban verilmekte, yine ortalama, 200.000 yaralanma olmakta. Son on yıla baktığımızda, ölü sayısında çok çok az bir azalma görülmekte. Bunun iki açıdan ters yönde ikişer nedeni bulunmaktadır.
Birinci Faktör:
Kazalarda ölü sayısının az da olsa azalmasının en önemli nedeni, 2003 yılından itibaren Devamını Okuyun
Etiketler: bayram, bilinçlenme, hız, insan, kaza, Kültür ve Sanat, sürücü, Toplum, trafik, trafik kazası, Yaşam, yol
Trafik Cezalarında Yeni Dönem: Estetik Telafi
Yaralanmalı trafik kazalarında, suçlu tarafa kazaya maruz kalan mağdurların ÖZELLİKLE ESTETİK TEDAVİLERİnin yüklenmesi yöntemi/düzenlemesi geç kalınmış olsa da çok önemli bir uygulama olacaktır. Çünkü sosyal güvenlik sistemleri hastane masrafları veya tedavilerini sadece zorunlu iyileştirilmeler için kapsama almaktadır. Oysa ki, herhangi bir mağdur, sorumsuz veya kusurlu bir sürücü nedeniyle bir ömür boyu estetik bozukluklara maruz kalabilmektedir.
Estetik bozukluğun kişisel anlamda manevi yıkımının telafi edilmesi şimdiye kadar pek düşünülmemekteydi. Bu yeni uygulama ile mağdurlar en azından teknolojik imkanlar Devamını Okuyun
Etiketler: can güvenliği, estetik, estetik telafi, Hukuk, insan, insan hakkı, kaza, mevzuat, Sağlık, tedavi, Toplum, trafik, trafik cezası, trafik kazası, trafik kazası mağdurları, trafik kazası tedavisi, trafik mağdurları, ulaşım, Yaşam
Kentlerde Sürdürülebilir Toplu Taşıma
Toplu taşıma sisteminin sürdürülebilirliğine girmeden önce sürdürülebilirlik kavramını, ardından da ulaşım ve taşıma kavramlarının terminolojisine kısaca değinmek gerek.
Sürdürülebilirlik: Belirli bir sistem üzerine oturtulmuş düzenlemelerin veya davranış kalıplarının (üretim veya tüketim ilişkilerinin) kişisel veya kurumsal bağlamda yürütülmesi, devam ettirilmesi için gerekli çabalardır.
Ulaşım: İnsanların yer değiştirme ihtiyacı veya gerekliliği sonucu araçlı veya araçsız olarak yer küre üzerinde veya uzay düzleminde birel (bireysel) hareketlilik halleridir.
Devamını Okuyun
Etiketler: Kent, kent içi trafik, kentiçi toplu taşıma, kentiçu toplu ulaşım, kentsel sorunlar, toplu ulaşım, toplu ulaşımın sürdürülebilirliği, trafik