Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

 

Eylül 27th, 2021 | in Siyaset/Politika | Yorum Yapin

 

Resim: 2005 Yerel Yönetim Reformundan Ricat ve Yeni Yerel Yönetim Reformu Gereksinimi

Yerel yönetimlerle ilgili en son köklü değişim (reform) yerel yönetimler temel mevzuatlarında yasa düzeyinde 2005 yılında yapılmıştı. Bu süreçte, o zamanın Başbakanının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı kökenli olması nedeniyle ve özellikle İstanbul özelinde başarılı bir yerel yönetim tecrübesinin etkisiyle ihtiyaçların ve sorunların nasıl giderilebileceğine yönelik sağlıklı çözüm ve uygulama örnekleri olduğundan Yerel Yönetim ve Merkezi Yönetim noktasında ve kamusal hizmetlerin görülmesi açısından, teknik olarak tam teşekküllü olmasa da, “yetki” ilkesinden “genellik” ilkesine geçilmişti. Bu geçişle birlikte yerel yönetimler, kamusal mal ve /veya hizmet üretimlerinde temel aktör kuruluşlar haline gelmişlerdi.

Özellikle AKP iktidarının ilk iki döneminde bu ivme ve motivasyonla hakikaten güzel hizmetlerde bulunulmuş ve yerel yönetimler kamusal hizmet üretimlerinde dominant rolünü uzun bir süre oynamıştı.

Nevar ki, birinci olarak, 15 Temmuz Sürecinden sonra olağanüstü hal gerekçeleriyle, ikinci olarak, son yerel seçimlerde Ak Parti’nin büyük şehirlere ait yerel yönetimlerdeki iktidarı Millet İttifakı lehine kaybetmesiyle birlikte, kamu Devamını Okuyun

Etiketler:

 

Uluslararası Kent Akademisi Dergisinin Mart Sayısı 22 Bilimsel eserle Yayınlandı

 

www.kentakademisi.com url adresinden, TÜBİTAK ULAKBİM Dergipark, https://dergipark.gov.tr/kent url adreslerinden yayınlanan, uluslararası hakemli indeksli, aynı zamanda Online Bilgi İletişim ve Medya Hizmetlerimize ait siteler topluluğunun bir parçası / üyesi olan Kent Akademisi, Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi, hepsi birbirinden özgün bilimsel çalışmalarla 2018 Mart sayısını (Volume: 11, Issue: 1, Period: 33) yayınlayarak Türk ve Dünya bilimine katkısına devam ediyor.

Her yeni sayıda, yükümüz daha da ağırlaşmakta olduğunu görsek te, Türk ve Dünya bilimine katkı sunma yolundaki aşkımız gittekçe artarak derinleşmektedir. Üstelik bu çalışmalarımızı, dergimize hiç reklam almadan, yazarlardan ücret talep etmeden yürütmenin (bizce) tatnı onurunu yaşamaktayız.

Önceki sayılarımızda, makale sirkülasyonumuz, olağan seyrinde iken, özellikle 2018 yılından itibaren, Devamını Okuyun

Etiketler: , , , , , , , , ,

ünye kent-konsey-yatay

Ünye Kent Konseyi Kuruldu, Darısı Fatsa’ya…

Ünye Kent Konseyi kuruldu.

Ünye Belediye Meclisi’nin 03/06/2014 tarih ve 165 sayılı kararıyla Ünye Kent Konseyi kuruldu. Şahsımın da içinde bulunduğu Ünye Belediyesi Mevzuat Hazırlama gurubu hızlı bir şekilde hareket ederek 8 Ekim 2006 Tarih ve 26313 sayılı resmi gazetede yayınlanan Kent Konseyi Yönetmeliğine göre ÜNYE KENT KONSEYİ YÖNERGESİni hazırladık.

Kent Konseyi yönergesinin 8. maddesinin C bendine göre davet edilen 140 kişiden oluşan sivil toplum kuruluşu temsilcileri  dün, (28/06/2014) tarihinde yapılan genel kurulunda Devamını Okuyun

Etiketler: , , , , , , , ,

asfalt-mi-parkemi

 

Özellikle yazı başlığını ikilemli olarak koydum. Çünkü başlığı okuyanlar bir çok yavru soru daha üretecekler beyinlerinde. Ne bunlar:

Asfalt ve Parke ikilemi, yol için ve kaldırım için yapılabilir, trafiğe kapalı caddeler ve açık caddeler için yapılabilir.Tarihi kentler / şehirler için ve yeni şehirler için yapılabilir.

Sırayla gidecek olursak:

İlkin ne olursa olsun, kaldırımlar için bir kentte mutlak surette parke veya parke benzeri yol kaplama malzemeleri kullanılmalıdır. Günümüzde bununla ilgili oldukça ucuz ve farklı özellik ve biçimde kaplama malzemeleri Devamını Okuyun

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ocak 22nd, 2013 | in Bilim & Teknoloji, Kent/Şehir, Toplum | 1 yorum

koy-kanunu-tasari-taslagi-elestirisi-yerelyonetim

 

Bundan önceki yazımızda, Yeni Köy Kanunu Tasarısı Taslağının ilk yirmi maddesini ele almıştık.

Ancak şu var ki, köylerin görevleri tasarının 10. maddesinde sıralanmıştı. Bu maddelemelerin, üç alt başlıkta ele alınması yani, I. Grup Köylerin Görevleri, II. Grup Köylerin Görevleri, III. Grup Köylerin Görevleri şeklinde ayrılması ve I. grup köylerin görevlerinin II. grup köyleriçin görev edinilebileceği ama zorunlu tutulmayacağı, aynı şekilde III. grup köylerin de II. grup köylerin görevlerini yapabileceği ama zorunlu olmayacakları belirtilmelidir.

Ayrıca, I. grup köylere olmak üzere, köy görevlerine şu maddeler eklenmelidir:

t) Birbirlerine yakın Devamını Okuyun

Etiketler: , , , , , , , , ,

Aralık 3rd, 2012 | in Bilim & Teknoloji, Kent/Şehir, Toplum | Yorum Yapin

 

Küreselleşme ve yerelleşme, ilk bakışta birbirine karşıt olan iki ayrı olgu olarak görülse de, bu iki kavramın, aslında birbirini tamamlama noktasında ne kadar önemli olduğu muhakkaktır. Bu bağlamda, kapitalizmin hormonluolarak geliştirdiği büyüme ve genişleme aynı zamanda ‘bilinirlik’ olgusunu da tetiklemektedir.

Küreselleşmenin kendi obez yayılımı için, yerelleşme kaçınılmazdır. Zira yerel bilindikçe ya da yerelin üzerindeki “bilinirlik” arttıkça, küresel eğilimler, yereli daha iyi ve daha sağlıklı okuyabilmekte ve bu mantıksal Devamını Okuyun

Etiketler: , , , , , , , , , ,