kadın 8 gibidir

Kadın 8 gibidir diye yazıma başladım. Başladım başlamasına da, aşk ta 8 gibidir. Zaten maddi aşk ve kadın genellikle yan yana gelmişlerdir.

Sekiz ile kadın arasında o kadar çok ilişki var ki, bu ilişkileri 8 maddede toparlamak istiyorum. Yazımın sonuna kadar katlanıp okuyanların, ardımdan “Ahmet Fidan bu gün fena saçmalamış” dediklerini de duyar gibiyim  hani. Öyle denileceğini öngörsem de ben kadınlar ile 8 arasındaki paralellikleri kendi mantıksal çerçevemde  ortaya koyacağım.

1. olarak konuya en masum benzetme olan “bağlılık” ile başlamak istiyorum. Kadınlar bağlı olmayı çok severler. Genelde erkeğe göre biraz daha muhafazakardırlar, statükonun korunması daha fazla önemlidir onlar için. Statüko ve bağlılığın sembolü zincirdir. Zincir de 8 gibi halkalardan oluşur. Kadınların itaatkarlığı da yine zincir kavramıyla özdeşleştirilebilir.

2. olarak; kadınlar yumuşak yaratıklardır. Hem fiziksel olarak hem karakter olarak hem de duygusal açıdan narindirler. 8 rakamı da şekil olarak yumuşak bir rakamdır. İlave olarak bu rakamı (sekizi) düz yatırırsanız sonsuzluğu sembolize eder.
Maddi aşktan ilahi aşka yani sonsuzluğa geçmeyi de anımsatır 8 rakamı.
Bu açıdan kadınlar ilahi aşkın birinci basamağı olarak kabul edilebilir.

3. olarak; kadınlar için en önemli öğe gözdür. Hem, hemcinsleri açısından hem de karşı cinsleri açısından. Yani kadınlar açısından görsellik içeriğe göre çok daha fazla önemlidir. Erkekler açısından da kadının görselliği daha ön plandadır. Ayrıca bir kadında en çok önem verilen uzuvlardan biridir gözler. Bu nedenle kadınlar makyajlarının en çoğunu gözler ve göz civarlarına uygulamaktadırlar. 8 rakamı takdir edersiniz ki göz ile ilişkilidir. İki gözü temsil eder.

4. olarak; Estetisyenler kadınların ideal vücut ölçülerini genelde 90-60-90 rakamlarıyla ortaya koyarlar, bu rakamlara göre bir çizim yapıldığında dikey açıdan sekizin formuna benzer bir form (şekil) ortaya çıkmaktadır. Bu oranların her birinin de sonu sıfır olması sekizin bir başka açıdan parçalarını oluşturur.

5. olarak; Sekiz rakamı “s” harfi ile söylenmektedir. S harfi ise, sessizliğin, vesvesenin, dedikodunun sembolüdür. Hatta Kur’andaki muvvizateyn sureleri (Nas ve Felak sureleri) sessizliğin “s” sindeki akustik ritimle okunmaktadır. Sessizlik, dedikodu, gizlilik, sır yine sekiz rakamının “s” siyle ilişkilidir.

6. olarak; 8 rakamı papatyanın koparılmamış son yaprağını sembolize eder. Papatya yaprakları da “seviyor” “sevmiyor” çiçek falında kullanılmakta. Hem şekil olarak tek yaprağı kalmış papatyaya benzer hem de çiçek falına kadar dayanan saflığa, hatta kaba tabirle salaklığa.

7. olarak; 8 rakamındaki “s” harfi sevginin ilk harfidir. Sevgi masumiyeti, bağlılığı, hoşgörüyü, merhameti çağrıştıran kavramlardır. Bunlar hem sekizin “s” siyle hem de 8′in oval formuyla ilgilidir.

8. olarak, 8 deki dairesel form, kadının vücudundaki dairesel kavramlarla örtüşmektedir. Kadınlarımızın bakış açıları da yine dairesellikle ortaya konulabilir. Zira, kadınlarımız tartışmalarında belli bir dairesel çapın dışına pek çıkmak istememektedirler. Bu nedenledir ki, kadın erkek tartışmaları bu dairesellikten çıkılamadığı için sonuçsuz kalmaktadır. Bir başka açıdan ise, sekiz rakamındaki halkaların birbirine kilitlenmesi, kısır çekişmeleri, kör düğümü çağrıştırmakta.

Bu yazıma en çok eleştiriyi ister istemez bayanlar getirecektir. Buyursunlar getirsinler. Erkek okuyucularımdan gelebilecek yeni öneriler olursa, bu maddeleri 18 e kadar çıkarabiliriz. O zaman ortaya 1 rakamını ilave etmek istiyorum ki, 1 ise erkeği temsil etmekte. Böylece 18 rakamını da ayrıca çözümlemek gerekecektir.

Devamını gelecek 8 Mart Dünya Kadınlar gününe bırakalım.

Dünya kadınlar günü kutlu olsun. Bu iğneli ve absürt yazıyla pek kutlamış olamadım ama, sürçü lisan ettimse hoş görün sevgili hoş görülü bayanlarımız.

Aydınlık yarınlar temennilerimle.

Not:

 Bu yazı, www.bilgiagi.net, www.timeturk.com, www.bilgievreni.com, www.haberanaliz.net, www.siyasalforum.net, www.gunesgazetesi.net, www.gercekgazete.web.tr, www.kamudanhaber.com ile, Gerçek Gazete, Halkın Sesi, Balıkesir Demokrat, Marmara Bölge, Güney Marmara Yaşam ve Fatsa Güneş gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

 

 
 
 
 

(17 Mart 2009 tarihi itibarıyla Bu yazı toplamda 467, bugün ise 54 kez okunmuştur/backup)

 

Paylaş

Etiketler: , , , ,