Son on yıllarda kendini daha fazla hissettiren küresel bunalım gerek su kaynaklarının korunmasını, gerek su kullanımının yönlendirilmesini, gerekse kullanılmış suların uzaklaştırılması konularında radikal önlemler almayı zorunlu hale getirmiştir.Suyun gerek kentiçinde dağıtımı, gerek uzaklaştırılması, tam olarak yerel kamusal bir hizmettir. Kent içinde kullanılan su kaynağının verimli olarak kullanılması aynı zamanda ulusal su kaynaklarının ve küresel olarak varolan tatlı su kaynaklarının değerlendirilmesi açısından bireysel değil toplumsal bir olaydır.
Dünya var oldukça var olan deniz suyunun arıtılıp gerekli minerallerle donatıldıktan sonra içme suyu elde edilebilecektir. Bu durum nihai bir durumdur. Ancak bireylere düşen, kaynak sularının ömrünü uzatmaktır.
Bilgi ötesi toplumunda zaten hemen hemen her şey yapay olacağından dolayı kullanılan suyun da doğal olması düşünülemez. ŞUNU BU GÜNDEN SÖYLEYEBİLİRİZ Kİ, HER GELEN GÜN HER GEÇEN SANİYE İNSANLIĞI, İNSAN PSİKOLOJİSİNİ HIZLA YAPAYLIĞA GÖTÜRMEKTEDİR.
Yapaylık, sadece eşyalarda değil insanların psikolojilerinde, anatomilerinde (uzuvlarında) olacaktır. Bu gün için insanlığın en temel ve zorlu görevi bu yapaylığı öteleyebilmektir.
Ötelenmesi gereken bu yapaylıklardan en önemlisi DOĞAL SU KAYNAKLARININ KORUNMASI ve DOĞAL SUYUN evimize kadar girdiği günleri uzatmaktır. Farkındaysanız uzatma, erteleme, geciktirme kelimelerini kullanmaktayım. Çünkü bu kader kaçınılmazdır. Kaçınılan tek şey bunu öteleyebilmektir.
Bilinçli yarınlar dileğimle.
Not:
Bu sitede yayınlanmakta olan yazılar https://www.yazarport.com , https://www.gunesgazetesi.net https://www.kamudanhaber.com https://www.bilgievreni.com , https://www.siyasalforum.net https://www.gercekgazete.web.tr www.radyobrt.net ile, Gerçek Gazete, Halkın Sesi, Güney Marmara Yaşam ve Fatsa Güneş gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.
Etiketler: bilinçlenme, çevre, doğa, Toplum