:: ahmet fidan
Resim: Sürdürülebilirlik için Optimum Dönüşüm
Optimal Transformation for Sustainability
Evrenin varsayılan ayarı olan dönüşüm aslında ömürlülük kavramının da bir fonksiyonu değil midir? Sadece canlıların dönüşümü değil, canlı ve cansız tüm doğanın dönüşümü hatta daha da geniş açıdan bakarsak, sistemlerin ve kurumların dönüşümü. Bu bağlamda devletler başta olmak üzere her şeyin ömrü ve sonuç olarak dönüşümlülüğü gerçeği maruz kalınan en belirgin olgudur.
Bu yazımızda dönüşümün optimum boyutlarına değinmek istiyoruz. Burada birkaç temel nokta üzerinde durulabilir. 1. Dönüşümün periyodu, 2. Dönüşümün karakteri. Dönüşümün periyodunu düşündüğümüzde, bu periyot dönüşenin yenilenmesi noktasında ise, ne kadar sıklıkta, dönüşenin metamorfoz gibi, başkalaşması anlamına gelecekse ne kadar uzun dönemde olduğu veya olacağı, durumun istenilen veya kaçınılan durum olup olmaması bakımından önem arz edecektir. Bunun yanında Devamını Okuyun
Resim: Toksik kişilerden uzaklaşma yöntemleri
Sünger Mihraklardan Nasıl Çekiliriz
Toksik ilişkileri duymuşsunuzdur.
Psikologlar ve kişisel gelişim uzmanları, ilişki danışmanları NLP koçları bol bol konu hakkında konuşur ve yazarlar.
Toksik ilişkiler değil elbet konumuz. Toksik ilişkileri de içine alan, tümden TOKSİK KİŞİLİKLERDEN ÖNCE UZAKLAŞMA ARDINDAN ONLARDAN ARINMA
Hz. Google’ın yapay zeka robotuna sordum soruyu, bana literatürden derleyip imbikten damlatır gibi içerik döktürüverdi önüme.
Peki kim bunlar:
- Sürekli olarak etrafındakilere zarar veren, bütünüyle MUTSUZLUKTAN BESLENEN tiplerdir. Bunlara sünger gibi duygu tüketen veya duygu sömüren kişilikler de diyebiliriz. En mutlu olunan durumlardan bile itina ile bir mutsuzluk çıkarmayı başarırlar. Bu kişileri şimdilik “sünger mihraklar” olarak adlandıralım, bu adlandırmalarımız şurada dursun.
- Genellikle kendi ihtiyaçlarını (üç beş kişiyi geçmeyen çok sevdikleri dar kişilerin
- Devamını Okuyun
Resim: Kişisel Gelişim ve Öz Motivasyonun Harikulade Polyanna Gerekçeleri
- Olmuyorsa Zorlamayacaksın: Ne kadar zorlarsan zorla olmuyorsa olmuyordur, yeni fırsatlara bakacaksınız. Bunun için bağlantıdaki şiirimsi tadında kaleme almış ve seslendirmiş (yorumlamış) olduğum dizeleri dinleyebilirsiniz (1) Ben 54 yaşına gelmiş başarıyla oynayan birisi olarak kaçırdıklarıma değil, hemen önümdeki yakalayacaklarıma odaklandım, ve her geçen gün ne kadar haklı olduğumu bizzat deneyimledim.
- Kaçan Fırsat İle Gelecek Fırsat Arasındaki Nokta, Hayatın Zırt Dediği Yer: Kaçan fırsat sözü edilince, Apple’ın kurucusu, (nur içinde kalsın) Steve Jobs’un harikulade yaşam öyküsü gelir aklıma. Kaçan fırsat ile, gelen fırsatları kesiştiren noktaları birleştirme sanatıdır hayat dediğimiz. Onun için de bazı fırsatlar kaçmalı ki, yenileri yakalanabilsin. Kötü bile iyinin zıddı olarak çok büyük bir anlam taşır. Emin olun ki, yeni fırsatlar eskisinden çok daha parlak bir hayat sunacaktır size. Yeter ki fırsatlara yaklaşmasını bilin ve cesaretle onu yakalayın.
- Dolu Tarafı Görürseniz, Bardak Değil Siz Mutlu Olursunuz: J. Boucher ve C. E. Osgood’un Polyanna Hipotezinde de belirttikleri gibi, insanlar zaten
- Devamını Okuyun
Etiketler: kişisel gelişim, self motivasyon
Resim: 8. CEO Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Tamamlandı
8th CEO International Social Sciences Congress Completed
Resim: Korona Virüs’ün Faydaları | The Advantage of Coronavirus on The Sectors
Ön not: Yabacı uyruklu okurlarım yazımı google çeviri sistemiyle okunabilirler.
Kaç tane yazacağımı söylediğim çevrede bir türlü değişmedi. Bu covid 19 ne menem bir şeymiş diye. Önce etimolojisinden başlayın. Corona virüsü adı nerede vardınız, kimin sözü.
Coronavirüsler (Koronavirüs), Coronaviridae familyası (ailesi) içinde bulunurlar. Başlıca dört türde sınıflandırılırlar. Bunlar: Alfa, Beta, Gama ve Delta Coronavirüsler’dir (koronavirüs). İnsan, yarasa, domuz, kedi, köpek, kemirgen ve kanatlılarda bulunabilmektedirler. Korona Virüs’ün adı canlı olarak ortaya çıkan aile adıdır aslında. COVİD-19 virüsü, SARS-CoV ve MERS-CoV’unda yer alan beta-koronavirüs (beta-koronavirüs) ailesi içerisinde yer almaktadır. Yani bu virüs ailesi bireysel bireylerden biri. Devamını Okuyun
Etiketler: ahmet fidan, bilim teknoloji, bilinçlenme
Resim: Soysal Medya Etiği Bilinçlendirme YazarPortal Caps Türü Kamu Spotu
Sosyal Medya Etik İlkelerine Dair Esaslar başlığını taşıyan makalemiz ve buna ilişkin İngilizce ve Türkçe kaleme aldığımız ULUSLARARASI KİTAP bölümü çalışmalarımız devam etmektedir.
Ancak durumun aciliyeti (ivediliği) açısından Sosyal Medya Etik ilkelerinden birisi olan, Hashtag kullanma etik ilkesine ilişkin bazı hususları sıralayacağım. Sosyal medyaya ilişkin başat olan bir dizi diğer ilkeleri kitabımız yayınlandıktan sonra tümden sıralayacağız.
HASHTAG KULLANMA İLKELERİ ve ÖNLEMLERİ:
1. Hashtag, bir etiketleme veya anahtar kelime yazma sistemidir ve mutlak surette, sözcüklerle içerik DOĞRUDAN İLGİLİ olmak zorundadır. Aksi, evrene atılmış çöptür. Dijital dünyadaki çevre kirliliği sonucunu doğurur.
2. Hashtag ile, ilgili söz arasındaki illiyet (nedensellik) bağı, ortalama eğitim düzeyinin anlayacağı şekilde Devamını Okuyun
Etiketler: #sosyalmedyaetik, etik, yazarportal