Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

:: Ekonomi

 

Mayıs 27th, 2024 | in Ekonomi, Hukuk, Siyaset/Politika | Yorum Yapin

 

Resim: İyi Niyetli Etik Kapsamlı Sıralı Hak Arama Yolları

Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü ile Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği Arasındaki Alegori

Yazı Alt Başlığı: Kamu Yönetiminde Tüzüklerin Yönetmelikleştirilmesi Süreci[1]

Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü (SSHT) nün değişim gerekçeleri, alegorisi veya gizemması toplum katmanlarında konuşulmaya devam edilirken bazı gri alanların giderilmesi gereksinimi doğmuştur.

Türk silahlı kuvvetleri ve ASAL (Askeralma) teşkilatı 1839, 1879, 1928 yıllarında değişim geçirmiştir. 1983’te kabul edilen 2941 sayılı 24 maddelik Seferberlik ve Savaş Hali Kanunu[2] ile seferberlik sistemi değişime uğramıştır. 1990 yılında yayınlanan 110 maddelik Devamını Okuyun

 

Resim: Hukuka ve Etiğe Takılmayan Eylemlerin Hakkaniyete Takılması Üzerine

Hukuka ve Etiğe Takılmayan Eylemlerin Hakkaniyete Takılması Hususu Üzerine Bir Kaç Öneri

VAKA:
Bir Ağustos sıcağında, üretici firmalar, (mandıralar) soğutması olmayan tankerle süt topluyorlar köylülerden.

Bir gün boyunca o mahalle senin bu mahalle benim süt toplanıyor. Peki; sütler bu sıcakta bozulmuyor mu? Hayır! Neden, çünkü,
Sütü toplayanlar, tankerin içine iki bardak hidrojen peroksit döküyor ve akşama kadar bir şey olmuyor.
Hidrojen peroksit denilen şey hanımların saçlarının rengini açmak için kullandıkları bir kimyasal.))
Çok kötü değil, SADECE CANLILARI ÖLDÜRÜYOR.
E tabi ki, süte koyunca bütün bakteriler ölüyor, geriye bozulacak bir şey de kalmıyor.))
DOĞALA ÖZDEŞ SÜT!!)))

Peki bütün bunlar hukuka aykırı mı, HAYIR
Etiğe aykırı mı, HUKUKA AYKIRI OLMADIĞI İÇİN, PRENSİP OLARAK BİR ÜRETİM SÜREÇ DETAYI O NEDENLE HAYIR.

Şimdi gelelim konuya:

Hukuk, toplum dinamizmi ile paralel gelişemiyorsa ya da Devamını Okuyun

Etiketler:

Haziran 1st, 2022 | in Ekonomi, Kültür ve Sanat, Psikoloji | Yorum Yapin

 

Resim: Niccolò Machiavelli, Kırkdokuz Elli, Bir Yarım Yüzyılın Dejavusu

 

Niccolò Machiavelli okuyorum.
Okudukça İbrahim Zübükzadeyi hatırlayıp DEJAWUUUUUWWWW diyorum.
Sevgili Aziz Nesin ne güzel yazmış. Ve o huysuz, cimri (tutumlu)))) adam, Kâmâl Sunal ne de güzel canlandırmış.
Dejawu yaşamak için, bu günün yönetim tarzını anlamak için, Machiavelli okumak beni daraltır derseniz o zaman bir kez daha, ZÜBÜK filmini izleyin ve siz de gülümseyin.
Önce gülümseyelim, ardından, Dejavuunun gizemiyle trajikomik kategoriden ilerleyerek, yandan yandan dokunduralım. İşe Machiavelli’ye yüzeysel de olsa minik değinilerle başlayalım.
Hz. Machiavelli:
İtalyan Rönesansının en önemli figürlerinden diye başlasak ta bir kaç paragraflık girizgah niteliğindeki biyografisine, wikipedi, kendisini tarih ve politika biliminin kurucu saymış. (Bu fikre katılmasam da, wikipedi’nin bu başlıktaki maddesini / ‘entrisini’ değiştirmeye muktedir olmadığım için, “he diyoruz” geçiyoruz.
Benim ilk okuduğum kitabı “prens” tir. Tabi o zamanlar mecburen çevirilerden okuyorduk. Belli bir zaman Devamını Okuyun

 

Resim: Bilimsel Dergilerde Yazar Ücretli Yayıncılığın Esasları

YÖK Genel Kurulu, 30/12/2021 tarih ve 2021/18 sayılı bir karar almıştır. Bu kararı da, 25/01/2022 de ÜAK sayfasından duyurmuştur. Karar, Predatör (Yağmacı) Dergilere İlişkin bir karardı. Görünüşte bilimsel yayıncılığın daha kaliteli hale gelmesi için konulan bir takım standartlar olsa da, kararın içeriği ve kapsamı aynı konuya ilişkin daha önceki kararından bir nebze daha ayrıntılıydı. Ancak bu ayrıntı, başlı başına büyük başkaca gri alanlar doğurmuştur.

YÖK’ün bu kararının özde ve niyette, ülkemizdeki Bilimsel Dergilerin standardının daha da yükselmesini amaçladığı konusunda hiçbir tereddüdümüz yoktur. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla almış olduğu kararlara uymak kurumsal ve bireysel anlamda Devamını Okuyun

Ağustos 25th, 2021 | in Bilim & Teknoloji, Dünya, Eğitim, Ekonomi | Yorum Yapin

 

Resim: Erkek Civcivler İtlaf Edilmesin

Beyaz et sadece Türkiye’de değil bütün dünyada, kırımızı ete göre daha ekonomik ve daha sağlıklı olduğu için tercih edilmekte.

Peki, her yediğiniz tavuğun civciv iken, erkek kardeşi ithaf bantlarına alınarak, macun edilmek için macunhane çarklarının kanalına ayrılmakta olduğunu biliyor musunuz?

Türkiye’de tavuk çiftlikleri arasında, erkek civcivleri doğar doğmaz itlaf edip et mancunu yapmayan bir TAVUK ÇİFTLİĞİ var mı?
Buna ilişkin Fransa’da bazı alternatif yöntemler ve yasaklamalar getirilmeye başlandı. Konu hakkındaki haber linki yazımızın altına bırakıyorum.
Yediğiniz her tavuğun, erkek olan diğer kardeşi, itlaf edilmekte. İtlaf etmek yerine, bunları da düşük fiyatla, (büyütülmek için satışa çıkarsalar olmaz mı??
Tavuk çiftliklerinde klasik itlaf yöntemi olan gazla boğularak öldürülmedir. Bu gazla boğularak ta olsa, Devamını Okuyun

 

Resim: Sokak Ekonomisi Aktivistinin Temel Özellikleri

 

ON MADDEDE SOKAK EKONOMİSİ AKTİVİSTİ

Genel kısa eylemsel ve kavramsal kronolojik süreç:

Sokak Ekonomisi, İngilizce terminolojisiyle Street Economy, bir ülkenin gerçek dinamik en canlı ekonomik ayağıdır. Aktif ekonominin en temel dayanağıdır. Kapitalist sistem sokak ekonomisini önce yok saysa da zamanla sistem içine alma ve ondan yararlanma gayreti içine girmiştir.

Dünyada genellikle “street vending” terimiyle ifade edilen Sokak Ekonomisi Türkçede “seyyar esnaflık” terimiyle karşılık bulan bir kavram olsa da Türkiye’de ve tüm dünyada Sokak Ekonomisi kavramı çok daha geniş ve kapsamlı olarak yerleşmeye başlamıştır.

“Mikro girişimcilik”, “sokak ekonomisi”, “micron girişimcilik” olarak adlandıra gelmekte olduğumuz bütüncül bazda sokak ekonomisi ve bunu icra eden aktörler, hurdacılar, sokak satıcıları, kağıt toplayıcılar, sokak müzisyenleri, lostracılar vs. kentsel coğrafyalarda şu an için kayıt Devamını Okuyun

Etiketler: