Ahmet Fidan Kişisel Resmi Web Sitesi
Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır

:: Felsefe

 

Kasım 15th, 2023 | in Bilinçlenme, Eğitim, Felsefe, Hukuk, Toplum, Yaşam | Yorum Yapin

 

Resim: İyi Niyetli Etik Kapsamlı Sıralı Hak Arama Yolları

Etik Kapsamlı Sıralı Hak Arama Yolları

Bir hak arama yolunda, usulüne göre sıralı yöntemle yapılmadığı sürece, haklı bile olunsa kişi haksız duruma düşebilir. Hak aramada sıralama atlandığında, bu durum yargıya yansıdığında, hakim kişinin iyi niyet kurallarını dikkate almadığı veya sıralı iç hukuk yollarını tüketmediği için iyi niyetli olmadığına hükmedebilir. Bu gibi durumların oluşmaması için, aşağıdaki sıralı hak arama yönteminin kişiler tarafından takip edilmesi kendi menfaatlerine olacaktır.

Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitiminde 25 ayrı hukuk dersi alan, 25 yıllık akademik hayatında 20 den fazla Devamını Okuyun

Etiketler:

Temmuz 19th, 2023 | in Felsefe, Hukuk, Siyaset/Politika, Toplum | Yorum Yapin

 

Resim: Kamu Yönetiminde İktidarın Tunç Kanunu

Yönetimin veya işletmenin beş temel (2 yardımcısı ile birlikte, 5+2 fonksiyonuna) Planlama, Örgütleme, Koordine / Organize Etme, Yönlendirme / yöneltme ve denetleme fonksiyonlarına güdüleme / motive etme ve eğitme / yetiştirme fonksiyonlarını da ilave ettiğimizde, bu mekanizmaların optimum düzeyde çalışabilmesi için, ideal tip yönetim / erdemli yönetim veya kaliteli yönetim ortamı gerekmektedir.

İşletme veya yönetimler özel sektör kapsamında ise, buna kaliteli ve ideal yönetim derken, kamu yönetimi kapsamında ise, buna erdemli yönetim diyebiliriz.

Kamu yönetiminde iktidarın erdemli bir yönetim sergilemesi için, tecimsel kaygılardan uzak olması gerekir. Aksi takdirde, Devamını Okuyun

 

Resim: Büyük Patlamadan Büyük Çöküşe, Makromorfoz!

NEDEN HİÇLİK GÜÇLÜLÜK!

Önce karanlık madde ile, karanlık enerjinin aynı şey olmadığını bir kez daha ifade ederek konuya başlayalım.
Düşüncemizin kolay anlaşılması için imgeleme yapacak olursak;
Rus kozmolog, Alexander Friedman’ın 1922 de ortaya koyduğu teoriyi (“Big Bang”) herkes bilir, big bang’ı bilmeyenin, zaten bizi takip etmesinin bir anlamı olamaz. Friedman patlama teorisini, 1926 yılında Edwinh Hubble evrenin genişlemesi ile desteklemişti.
Big Bang’ın ömrünü 100 yıl kabul edersek, bu patlama  ömrünün veriler ışığında bu günkü uzay zamanı itibarıyla 35-40. yaşlarını yaşamakta olduğunu tahmin edebiliriz.
Çünkü, şu an hala, evren, artan hızla genişlemeye devam ediyor ve evrenimiz, 1-2 milyon yıl sonra, olgunluk dönemine doğru ilerleyecektir.
Plank sabitine göre, evrenin en uç noktaları patlamanın Devamını Okuyun

Mayıs 8th, 2021 | in Eğitim, Felsefe, Kültür ve Sanat | Yorum Yapin

 

Resim: JENAS Doğdu ve Hızla Büyüyor!

İnsanları bir amaca sevk etmek veya onlara bir edimde bulunmak için, ya para verir veya ekonomik çıkar sağlar ya fiziksel güç kullanılır ya da akıl gücü (zeka) kullanılır.

Var olan bir kurumu alıp yürütmek veya bir düzenin parçası olup gitmek oldukça keyifli ve risksizdir. Ancak yeni bir kurum veya sistem yaratmak üstelik bunu her hangi bir madde temeli olmadan başarmak oldukça özveri gerektirmektedir. Sözü elbette ki JENAS’a getireceğim.

Bizler, başta Türkiye’nin olmak üzere dünyanın bir çok farklı coğrafyasından yüreği güzel olan, dünyada bir şeyleri değiştirebileceğini düşünen bilim insanları / emekçileri olarak DÜNYAYI DAHA YAŞANILABİLİR KILMAK ADINA bir araya geldik ve kollektivist, komünal, korporativist tarzda, demokratik yönetişim ve etik ilkeler çerçevesinde güç birliği yaparak bir ayara geldik ve ilk dört sayıyı geride bıraktık.

Para kazanma amacı taşıyan popüler dergiler ilk olmasa da ikinci ve üçüncü sayısında ekonomik bağlamda tekerlek dönmeye başlar. Ancak bilimsel dergiler zaten para kazanma temel amacına dayanmadığından, bırakın ilk üç sayıyı, ilk beş yılı geride Devamını Okuyun

 

Resim: Mobbing Nedir Ne Değildir?

 

İş yaşamında mobbing kavramı ilk kez 1980’li yılların başında İsveç’te yaşayan psikolog Heinz Leymann tarafından kullanılmıştır. Kuzey ülkeleri ile Anglosakson ülkelerinde “mobbing” olarak adlandırılan söz konusu kavram, Latince’de “kararsız kalabalık” anlamına gelen “mobile vulgus” teriminin “mob” kökünden türemiştir. İngilizce’de çevresini kuşatma, topluca saldırma ya da sıkıntı verme anlamına gelen “mobbing” sözcüğü, daha çok bir hayvan sürüsünde zayıf üyenin diğer güçlü üyeler tarafından etrafının sarılıp yok edilmesini ifade etmek için kullanılmaktaydı.

“Zorbalık” anlamına gelen “bullying” terimi ile de ifade edilmektedir. Ancak Devamını Okuyun

 

Resim: From Monkey, To Monkey; El Cevap: Hiç

Elon MUSK, Neuralink şirketinde maymun beynine çip takıyor, maymun zihin kontrolüyle saatlerce bilgisayar oyunu oynamayı başarıyor, dünya devletleri maskara gibi aşı savaşları sürdürüyor. Düz mantıkçı yüzeysel zihniyetler komplo teorilerini sevmese de, üst veya derin akıl, bir yandan korku maksimizasyonu yapıyor, bir yandan yaşam şartlarını zorlaştırarak virüsün yayılmasını zorlaştırıyor(muş gibi yapıyor((…((

Bir yandan devletler çifte standart uygulamalarla tedbir kasıyorlar bir taraftan vakalar artmaya devam ediyor. Önce hastalık korkusu verilen cümlenin HEMEN peşinden aşı haberleri veriliyor. Korkuyor musun, o halde aşı al ve ol ve öyle öll. Bir yandan aşıların bin bir güvensizliği konuşuluyor, aşıların da evrimsel süreci olduğu yazılıyor, bir yandan da ROBOTLARIN GEREKSİZ HALE GETİRDİĞİ MİLYARLARCA İNSAN YIĞINI nı sorun gören ve BİR ŞEKİLDE ÇÖZMEYE ÇALIŞAN üst akılın ikilemleri. Nereye mi gidiyoruz, dedim ya başta, “from monkey, to monkey…

Hiç!

Mevlânâ söylemişti. El Cevap: Hiç!

Maymundan geldiysek, maymuna dönerek ringi Devamını Okuyun