:: Fütüroloji
Resim: Büyük Patlamadan Büyük Çöküşe, Makromorfoz!
NEDEN HİÇLİK GÜÇLÜLÜK!
Önce karanlık madde ile, karanlık enerjinin aynı şey olmadığını bir kez daha ifade ederek konuya başlayalım.
Düşüncemizin kolay anlaşılması için imgeleme yapacak olursak;
Rus kozmolog, Alexander Friedman’ın 1922 de ortaya koyduğu teoriyi (“Big Bang”) herkes bilir, big bang’ı bilmeyenin, zaten bizi takip etmesinin bir anlamı olamaz. Friedman patlama teorisini, 1926 yılında Edwinh Hubble evrenin genişlemesi ile desteklemişti.
Big Bang’ın ömrünü 100 yıl kabul edersek, bu patlama ömrünün veriler ışığında bu günkü uzay zamanı itibarıyla 35-40. yaşlarını yaşamakta olduğunu tahmin edebiliriz.
Çünkü, şu an hala, evren, artan hızla genişlemeye devam ediyor ve evrenimiz, 1-2 milyon yıl sonra, olgunluk dönemine doğru ilerleyecektir.
Plank sabitine göre, evrenin en uç noktaları patlamanın Devamını Okuyun
Resim: From Monkey, To Monkey; El Cevap: Hiç
Elon MUSK, Neuralink şirketinde maymun beynine çip takıyor, maymun zihin kontrolüyle saatlerce bilgisayar oyunu oynamayı başarıyor, dünya devletleri maskara gibi aşı savaşları sürdürüyor. Düz mantıkçı yüzeysel zihniyetler komplo teorilerini sevmese de, üst veya derin akıl, bir yandan korku maksimizasyonu yapıyor, bir yandan yaşam şartlarını zorlaştırarak virüsün yayılmasını zorlaştırıyor(muş gibi yapıyor((…((
Bir yandan devletler çifte standart uygulamalarla tedbir kasıyorlar bir taraftan vakalar artmaya devam ediyor. Önce hastalık korkusu verilen cümlenin HEMEN peşinden aşı haberleri veriliyor. Korkuyor musun, o halde aşı al ve ol ve öyle öll. Bir yandan aşıların bin bir güvensizliği konuşuluyor, aşıların da evrimsel süreci olduğu yazılıyor, bir yandan da ROBOTLARIN GEREKSİZ HALE GETİRDİĞİ MİLYARLARCA İNSAN YIĞINI nı sorun gören ve BİR ŞEKİLDE ÇÖZMEYE ÇALIŞAN üst akılın ikilemleri. Nereye mi gidiyoruz, dedim ya başta, “from monkey, to monkey…
Hiç!
Mevlânâ söylemişti. El Cevap: Hiç!
Maymundan geldiysek, maymuna dönerek ringi Devamını Okuyun
Resim: X, Y, Z Kuşağı Belli, Ya Alfa Kuşağı?
- Toplumu, örgütleri, devletleri canlı hücresi gibi inceleyebiliriz. Bu yöntemi tarihte bir çok bilim insanı kullanmıştır.
Ben de bu yöntemi kullanarak son yüz yılın ve gelecek elli yılın toplumsal yapısını, psikososyal açıdan, kuşaklar çerçevesinde ele alacağım.
Son 100 yıl içinde en büyük hatayı x kuşağı yaptı. Benim de olduğum kuşak. Hep söyledim. 20 yıldır söylüyorum, yazıyorum, x kuşağı, y kuşağını inanılmaz derecede fazla şımarık, emrine amade olunan, hazırcı bir şekilde yetiştirdi. Bu kuşak ta bu gün z kuşağını doğurdu. X kuşağı bu sefer torun sevme bahanesiyle, y kuşağına (çocuklarına yaptığı) ayrıcalıkları torunlara da gösterdi, ortaya İFLAHOLMAZ bir z kuşağını yarattı. Y kuşağı çocuk büyütmedi, y nin çocuklarını x kuşağı büyüttü. Sonuç: X kuşağı kendini paçavra gibi parçaladı. Sebep: X kuşağının kendinden önceki statükocu, baskıcı ebeveyn kuşakların ezilmişliği altında bu yetiştirme tarzını protesto amaçlıydı. Bu kuşak, yansıtma psikolojisiyle kendi
Devamını Okuyun
Etiketler: aile
Aralık 9th, 2020 | in
Bilim & Teknoloji,
Bilinçlenme,
Dünya,
Eğitim,
Ekonomi,
Felsefe,
Fütüroloji,
Kent/Şehir,
Medya & İletişim,
Psikoloji,
Sağlık,
Toplum,
Yaşam |
Yorum Yapin
Resim: Çip Takmışlar Neyime?!
Bu Söze Ayar Oluyorum:
“Yurdum insanının beynindeki çip büyük (veri sahip)lerinin neyine”
ŞİMDİ:
cavit19)) aşısı ile genlerimizle oynanıp mikro ölçekli damar içinde dolaşabilen transistörler ile çiplenecekmişiz diyorlar. Bu, bu gün mümkün değil belki ama 5 en geç 10 yıl içinde olağan bir gerçeklik haline gelecek.
KONU BU MU SADECE TABİ Kİ DEĞİL!
- Akıllı telefonlar çıktığından bu yana telefon bazlı büyük veriyi yönetenlerin birer parçası olduk zaten. Davranışlarımız başta olmak üzere metabolizmamız kontrol edilebilir durumda.
- Ön kamera aracılığıyla en basit bir uygulama yüklerken bile bir çok şeye izin veriyoruz, bu izinlerde zaten mikrofon kontrolünü ve kamera kontrolünü çoğu uygulamanın kullanımı için kabul etmek zorunda kalıyoruz. Böylelikle zaten 7/24 hem dinleniyoruz, hem izleniyoruz. Uyku düzenimiz dahil her şey Devamını Okuyun
Resim: Vee, Yaş Elli, Yolun Yarısı Eder!…
Ve elliyi devirdik.
Yaş Elli, Yolun Yarısı Belli.
Kendi açımdan en güzeli şu oldu benim için. Her yeni yıl, her yeni gün, bana çok daha güzellikler, mutluluklar başarılar kattı. Her yeni gün, hep kazandım, hala kazanmaktayım. Kazanmak ve kaybetmek gerçi ayrı bir konu. ‘Nice kazançlar vardır ki, kaybedilesi, nice kayıplar vardır ki, aslında kazanılmış denilesi….’ Bu sözümü yazı başlığı yapıp başka bir güne bırakalım.
Ahmet diye başladı Ebeveynim hikayeye…
Beş yaşımdan beri hayat öykümdeki rolü kendim devraldım. Diploması bile olmayan merhum anacığımın, mal güderken, (Hayvan otlatırken oluyor dantellektüel söyleyişi))) bana hem büyük harf hem küçük harf ile dört buçuk yaşımda okuma yazmayı öğretmesiyle başladı bütün suç. Gariban bir köylü çocuğu olarak… Biliyor musunuz, bir insanın başarısını görmek için, neleri elde ettiğine veya elinde tuttuğuna bakılmaz. Bulunduğu yere nerelerden geldiğine bakılmalı. Zira, mal mülk makam mevki ve para, haksız yere de elde edilebilir, mirasla da elde Devamını Okuyun
Resim: Bir Desilyon Yıldız İçinde…
15 milyar ışık yılı içinde;
Güneş Sistemininde içinde bulunduğu Samanyolu galaksisi görülüyor. (Not: Güneş sistemi, Samanyolu Galaksisinin kıvrımları içinde pirinç tanesi kadar küçük)
500 Bin ışık yılı içinde;
1 galaksi, 12 de cüce galaksi var. 225 Milyar da yıldız var.
5 Milyon ışık yılı içinde;
3 galaksi 46 cüce galaksi, 700 Milyar da yıldız var.
Devamını Okuyun
Etiketler: evren, galaksi